Nytt tilbud fra Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse

Mestringstreff er et diagnoseuavhengig tilbud som skal bidra til at mennesker som lever med helseutfordringer får økt forståelse for hva som hemmer og fremmer egen mestring, har tro på egen mestringsevne og ferdigheter til å håndtere egen situasjon. Brukermedvirkning er en viktig premiss i utvikling og etablering av gruppebaserte lærings- og mestringstilbud, og dette ligger også til grunn for Mestringstreff.

Representanter fra sykehus, kommuner, brukerorganisasjoner (FFO og SAFO), Selvhjelp Norge og NK LMH har i samarbeid utviklet en håndbok for Mestringstreff for å støtte kommuner som ønsker å etablere lærings- og mestringstilbud. Håndboka inneholder alt fra veiledning og tips til praktiske verktøy, kunnskapsgrunnlag og relevant teori knyttet til å etablere kurset.

Interessen for Mestringstreff er allerede stor, og mange bekrefter behovet både for denne type tilbud og for støtte i etableringen. NK LMH erfarer at den kommunale helse- og omsorgstjenesten har god kompetanse knyttet til å møte den enkelte brukers tjenestebehov (individuell brukermedvirkning), mens medvirkning i utvikling og gjennomføring av tjenestetilbud som Mestringstreff (brukermedvirkning på tjenestenivå) er et nytt og utfordrende område.

→ Les mer på mestring.no

Håndbok for Mestringstreff 

→ Bestill trykket versjon av Håndboka her


Om Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse (NK LMH)

NK LMH er en kompetansetjeneste som, på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet, jobber med fagområdet læring og mestring innen helse. Deres mål er å bidra til at lærings- og mestringstilbud (informasjon, veiledning, undervisning og rådgivning), både i sykehus og kommuner, holder god kvalitet og er kunnskapsbaserte. Kompetansetjenesten henvender seg primært til fagpersoner som arbeider med læring og mestring i ulike deler av forløpene, fra forebygging til behandling og rehabilitering (ved lærings- og mestringssentre, frisklivssentraler, helsestasjoner, rehabiliteringsavdelinger, fastlegepraksiser, med mer).  NK LMH har et utstrakt samarbeid med ulike brukerorganisasjoner og brukerrepresentanter i så vel forskning og utvikling som formidling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..