FFO søker likestillingsminister

FFO kjører kampanjen «FFO søker likestillingsminister» 14.-27. august. 2017. Det blir fokus på likestillingssaker, spesielt på inkluderende skole og levekår.

For å skape lik deltagelse i samfunnet trenger vi en likestillingsminister som kjenner de største utfordringen for funksjonshemmede og kronisk syke. 

FFO mener likestillingsministeren er en av de viktigste ministerpostene for funksjonshemmede og kronisk syke, og ønsker å sette fokus på det.

→ Hva trenger våre grupper fra likestillingsministeren?

→ Hva vil partiene prioritere om de får likestillingsministerposten?

 

Hva mener FFO Likestillingsministeren må fokusere på?

Mer likestilling i skolen: 
Elever har svært ulike behov for tilrettelegging av læresituasjonen. I grunnskolen blir 3 av 4 som får spesialundervisning tatt ut av klasserommet, og rundt 40% av spesialundervisningen blir gitt av ufaglærte assistenter. 80% av fysisk funksjonshemmede barn får ikke gå på nærskolen pga manglende tilgjengelighet. Resultatet er utestengelse fra det faglige og sosiale miljøet i klassen. Elevene må i langt større grad få tilrettelegging som er tilpasset deres individuelle behov. Slik kan likestilling i skolen skapes.

  • Tilpasset undervisning i klasserommet
  • Lærere som har kompetanse om funksjonshemminger og kronisk sykdom
  • Gjøre alle skoler fysisk tilgjengelige innen 2030

Mer likestilling i livet: 
Mennesker med funksjonshemning og kronisk sykdom har dårligere levekår enn resten av befolkningen. Funksjonshemmede har utgifter som andre ikke har. Mange er helt avhengige av økonomiske støtteordninger for at det skal gå rundt. Hvilken kommune du bor i kan være helt avgjørende for hva slags liv du som funksjonshemmet får leve. Det kan være stor forskjell på å ha rettigheter og det å få dem oppfylt.  Politikere må sørge for at folks ekstrakostnader knyttet til det å være funksjonshemmet eller kronisk syk blir kompensert.  Slik sørger vi for likestilte levekår for funksjonshemmede og kronisk syke.

  • Sørge for at kostnader ved funksjonshemming og kronisk sykdom kompenseres
  • Sikre gode levekår for personer som står utenfor arbeidslivet
  • Ha et likestilt arbeidsmarked
  • Tilleggsprotokollen til FNs konvensjon for mennesker med nedsatt funksjonsevne må ratifiseres og inkorporeres fullt ut i norsk lovverk (CRPD)

Hva mener DU Likestillingsministeren må fokusere på?
Vi oppfordrer publikum på hvilke saker de mener det er viktig at likestillingsministeren er opptatt av. Se resultatet ved å søke opp #MinMinister #MinLikestillingsminister på Instagram/twitter. Oppfordre gjerne til deltagelse!

→ Les mer om likestillingsminster her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..