En varm takk til Øystein Aagenæs sitt engasjement

Øystein Aagenæs døde 17. oktober 2016, 91 år. Han har vært en sentral person for forskning vedrørende Aagenæs syndrom og var faktisk aktiv i aktuell forskning omkring dette syndromet inntil i år.

Aagenæs var også en veldig sentral person i oppstarten av Leverforeningen.

Uten hans hjelp og hans bekjentskaper så hadde veien til å starte Leverforeningen blitt lang og tung.

Han gjorde en kjempeinnsats for å få startet foreningen vår.

Leverforeningen takker hjertelig for hans innsats og sender varme tanker til familien.

Om Øystein Aagenæs

Professor emeritus Øystein Aagenæs ble utnevnt som æresmedlem i Norsk Barnelegeforening. Han ble utnevnt ved Vårmøtet i Førde 2011.

Øystein Aagenæs (Foto: Privat)

Øystein Aagenæs har vært en markant skikkelse i norsk pediatri og hans navn er kjent over hele verden blant pediatere som er interessert i gastroenterologi og hepatologi etter at han beskrev flere tilfeller av cholestase med lymfødem, et syndrom bedre kjent som Aagenæs-syndromet. Aagenes er fortsatte til 2016 å være aktiv i aktuell forskning omkring dette syndromet.

Aagenes har vært sentral i norsk barnediabetesmiljø både i sin tid på Rikshospitalet, og etter at han ble leder og professor ved den nye barneavdelingen på Aker sykehus i 1975. Han engasjerte seg sterkt for bedre utdanning for alle faggrupper som arbeidet med barnediabetes, skapte et aktivt forskningsmiljø knyttet til barneavdelingen på Aker og var sentral i opprettelsen av Aker Diabetes Forskningssenter. Han var også helt sentral i arbeidet med å samle omsorgen for barn med cystisk fibrose ved avdelingen ved Aker sykehus.

Aagenæs har vært aktiv i Norsk Barnelegeforening, blant annet som formann i Norsk Pediatrisk Selskap tidlig på 70-tallet, der han markerte seg som en aktiv pådriver i arbeidet med å få flere barneavdelinger rundt om i landet.

Hentet fra: Legeforeningen.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..